Har du hittat en katt?

Om du har hittat en katt kan du ta kontakt med oss på katthemmet. Vi kan hjälpa till med mat och kattsand och eventuellt ta in den till vårt katthem i mån av plats. Vi kan även hjälpa till att fånga in hemlösa skygga katter genom att låna ut en fälla.

Vi hjälper gärna till att hitta dess ägare och har utrustning för att läsa av eventuella chip. Om vi inte kan hitta kattens ägare så ser vi till att katten får ett nytt hem. 

Några viktiga saker att tänka på...
När du har hittat en katt som du tror är hemlös, är den verkligen det? Är katten mager och rufsig i pälsen så kan den vara hemlös, men har den bra hull så har den säkert ett hem.

Ha i åtanke att det kan vara så att:
• Nyinflyttad granne kan ha utekatt.
• Katten har smitit ut.
• Katten håller på att utvidga sitt revir.
• Kattens familj är bortrest.

 

Har du hittat en skadad katt som behöver akut hjälp?

Har du hittat en skadad eller en uppenbart sjuk katt bör den få veterinärvård snarast. Har du inte möjlighet till att ta katten till veterinären så finns det verksamheter som erbjuder djurtransport till veterinärkliniker och djursjukhus. Djurambulansen Stockholm är en av dessa ideella organisationer som vi haft ett samarbete med under längre tid och kan rekommendera. Denna verksamhet kan även hjälpa till att transportera hittekatter direkt till katthemmet.

         tel: 08-588 03 112
        Bankgiro: 883-8989
        Swish: 1236096168