Att omplacera en katt via katthemmet

Vår verksamhet finns till för att hjälpa katter som hamnat i kläm på olika sätt och om du behöver hjälp att omplacera din katt så ställer vi gärna upp i mån av plats. Hos oss får katten möjlighet att röra sig fritt och utvecklas socialt bland andra katter i väntan på ett nytt hem. 

Omplacering av katt via Fisksätra Katthem sker genom ett skriftligt kontrakt som överlåter katten till oss. Detta innebär att äganderätten faller till katthemmet tills dess att adoption sker. Vid överlåtelse ska katten vara kastrerad och fullt vaccinerad mot kattsnuva och kattpest, samt ha ett uppdaterat friskhetsintyg från veterinären med sig. Vid sjukdom hos katten ska detta åtgärdas innan katten omplaceras hos oss. Om sjukdomsfall som påpekats i friskhetsintyget inte åtgärdats innan omplaceringen äger rum kommer räkningen att skickas till ägaren innan äganderätten tillfaller katthemmet.

Vi tar en omplaceringsavgift på 1500:-. Detta hjälper oss att täcka en del av kostnaderna för katternas veterinärbesök, mediciner, behandlingar och andra nödvändigheter så som lämplig kattfoder och kattsand.